Polski Kongres Browarniczy – relacja

browary_loga_all

Prawie 270 przedstawicieli świata browarniczego zjechało się do Warszawy w dniach 17 i 18 października by podsumować ostatnie 25 lat w branży.

Jubileuszowy kongres został zakończony uroczystą Galą Polskiego Kongresu Browarniczego, w trakcie której ogłoszono wyniki profesjonalnego konkursu piw GOOD BEER 2016wręczono wyróżnienia PIWNE POZYTYWY oraz przekazano cenne eksponaty na ręce dr. Kazimierza Kozicy, kustosza Zamku Królewskiego w Warszawie.

 

Wszystkim uczestnikom serdecznie dziękujemy za udział oraz zapraszamy do przyszłorocznej edycji.

 

Prezentacje do pobrania:

AG air control system CF – nowatorska metoda uzdatniania powietrza w obszarach podwyższonego ryzyka, Krzysztof Szarek, Anti-Germ

Bilans ćwierćwiecza – doświadczenia i przemiany branży browarniczej w Polsce, dr Piotr Szajner

Jednoczesny pomiar ekstraktu, alkoholu, CO2 i innych parametrów piwa za pomocą PBA–B, Łukasz Burchacki, Anton Paar

Jednofazowe mycie unitanków i zbiorników leżakowych na przykładzie dużego browaru, Jędrzej Gorczyński, Calvatis

Nowe surowce – konsekwencje technologiczne,  New raw materials – technological consequences, Edyta Kordialik-Bogacka, Politechnika Łódzka

Profi Craft – DE free filtration for craft breweries, Piotr Ziarko, Pall

Przegląd głównych trendów w kategorii piwa, Agata Dudkiewicz, Nielsen

Rozwiązania firmy Ruland E&C dedykowane dla branży browarniczej, Piotr Cieplinski, Ruland E&C

Surowce niesłodowane w produkcji piwa, Cezary Góral, Biochem-Art

Wyspy zaworowe Pentair  Südmo, Sandra Spinkiewicz, Spinex

Zastosowanie elementów ze stali nierdzewnej w przemyśle browarniczym The use of stainless steel components in the brewing industry, Jędrzej Gajda, ATT

 

Zapraszamy do obejrzenia wideorelacji z Kongresu

Poniżej prezentujemy fotorelację z obrad.