Polski Kongres Serowarski

 

III Polskim Kongres Serowarski odbył się w dniach 11– 12 września w Łochowie. W przeddzień kongresu odbyły się Jesienne Warsztaty Mleczarskie.

Polski Kongres Serowarski to jedyne spotkanie serowarów w Polsce. Skierowane do kadry zarządzającej i technicznej zakładów produkujących sery i twarogi: prezesów, dyrektorów zakładów, technologów, szefów działów produkcji, kontroli i zapewnienia jakości, szefów działów zaopatrzenia oraz rozwoju produktów jak również dostawców nowoczesnej techniki i technologii w produkcji sera.

 

 

Poniżej do pobrania prezentacje:

Prawie 100 lat tradycji – produkcja w OSM Sierpc, OSM Sierpc

Skuteczniej, bezpieczniej, taniej bez NaOH, Ecolab

Ser – siła napędowa europejskiego mleczarstwa, Alexander Anton, sekretarz generalny EDA (kliknij)

Nowoczesne rozwiązania opakowaniowe dla serowarstwa, Schur Flexibles (kliknij)

Innowacje i bezpieczeństwo opakowań w przemyśle mleczarskim,  Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie

Przegląd chemicznych metod stabilizacji mikrobiologicznej solanek,  Calvatis

Ogólna prezentacja firmy ALPMA,  ALPMA

Wybrane zastosowania technologii membranowych w procesach oczyszczania wody i ścieków,  Alima Bis

Uniwersalny układ formowania serów twardych i półtwardych – adaptacja systemu formującego Chalon-Megard, Phimar

Zastosowania gazów w przemyśle serowarskim, Air Liquide