Polski Kongres Napojowy, 3-5 października, Toruń

Szanowni Państwo

Za nami Polski Kongres Napojowy, który odbył się w dniach 3-5 października w Toruniu.

Spotkanie miało na celu przedstawienie najnowszych trendów rynkowych, aplikacji dotyczących innowacji w procesie produkcji oraz integrację środowiska.  Do udziału w spotkaniu zaprosiliśmy kadrę zarządzającą i techniczną zakładów produkujących napoje, firmy współpracujące, instytucje i organizacje branżowe.

Do  Torunia przyjechało ponad 170 gości z Polski i zagranicy.

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszą wideo relacją!

 

Poniżej udostępniamy prezentacje przedstawione podczas kongresu oraz fotoreportaż.

 

Amazake, Togwa i Bushera – prozdrowotne napoje fermentowane,  dr Bartosz Sołowiej, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Biofilmy w branży napojowej – specyfika, metody monitoringu i sposoby zapobiegania, Dorota Kręgiel, Politechnika Łódzka

Czysty dwutlenek węgla, Eryk Remiezowicz, ACP

Dobór systemów filtracji wody pochodzącej ze źródeł naturalnych i do produkcji napojów, Piotr Ziarko, Pall

Innowacyjne metody utrwalania soków i napojów, Krystian Marszałek, IBPRS

Innowacyjne techniki mycia i mieszania w zbiornikach, Mariusz Kłosiński, PePe

Jak wprowadzać na polski rynek innowacje napojowe ze świata, Adam Bogacz, Zentis

Laboratoryjny i procesowy pomiar stężenia cukru w napojach, Łukasz Burchacki, Anton Paar

Nowoczesne metody analizy napojów, Krzysztof Antosik, Ekma

Optymalizacja  procesów produkcyjnych napojów – czyli jak ograniczyć czas i koszty produkcji oraz zwiększyć bezpieczeństwo produktu, Piotr Ciepliński, Ruland

Produkty specjalistyczne kluczem do nowoczesnego utrzymania higieny w przemyśle napojowym, Jędrzej Gorczyński, Calvatis

Realne korzyści wynikające z robotyzacji na przykładzie realizacji w przemyśle, Anna Grzyb, Wikpol

Usuwanie biofilmu przy użyciu metod enzymatycznych, Wojciech Ćwiklinski, Hypred

World Class Manufactiuring w HOOP Polska, Michał Glapa, Hoop Polska

Zbiorniki z tworzyw termoplastycznych w przemyśle spożywczym, Przemysław Leszczyński, Weber

Związki fenolowe w napojach owocowych i ich znaczenie żywieniowe, prof. Waldemar Gustaw, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

 

Poniżej prezentujemy naszą fotorelacją.

 

Rozmowy kuluarowe oraz stoiska:

 

Fotorelacja z wycieczek technicznych do zakładu Hoop Polska w Kutnie oraz zakładu HENKELL & CO. Polska w Toruniu.