Dnia 11 października w Warszawie w restauracji Moonsfera odbył się kulinarny konkurs sera GOOD CHEESE.
Konkurs dedykowany jest polskim producentom sera, którzy komercyjnie oferują ser na naszym rynku. Nie ma w nim przegranych, ponieważ ogłaszane są jedynie pierwsze trzy miejsca. Sędziowie oceniają głównie walory smakowe, a także wrażenia ogólne. Serom przyglądali się profesjonaliści – kucharze i szefowie kuchni rekomendowani przez Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
Tutaj można pobrać wyniki oceny [kliknij]
Zapraszamy do zapoznania się z fotorelacją z gali wręczenia nagród.
Poniżej prezentujemy wideo relację z samego konkursu
W tegorocznej edycji sędziowie stanęli przed wielkim wyzwaniem, gdyż ilość zgłoszonych serów przerosła ich najśmielsze oczekiwania. Wszystkie nadesłane sery zostały zakodowane, a sami sędziowie nie znali nazw handlowych ocenianych produktów ani ich producentów.
Bardzo wymagające i znające się na rzeczy jury było bezlitosne dla wszelkich niedoskonałości.
Tutaj można pobrać wizualizacje medali GOOD CHEESE 2016 (kliknij)
Wyniki konkursu zostaną opublikowane podczas Polskiego Kongresu Serowarskiego w Zawierciu (kliknij)
Zapraszamy do zapoznania się również z fotoreportażem z samego konkursu!