GOOD CHEESE 2016

Dnia 11 października w Warszawie w restauracji Moonsfera odbył się kulinarny konkurs sera GOOD CHEESE.

Konkurs dedykowany jest polskim producentom sera, którzy komercyjnie oferują ser na naszym rynku. Nie ma w nim przegranych, ponieważ ogłaszane są jedynie pierwsze trzy miejsca. Sędziowie oceniają głównie walory smakowe, a także wrażenia ogólne. Serom przyglądali się profesjonaliści –  kucharze i szefowie kuchni rekomendowani przez Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.

Tutaj można pobrać wyniki oceny [kliknij]

 

Zapraszamy do zapoznania się z fotorelacją z gali wręczenia nagród.

 

 

 

Poniżej prezentujemy wideo relację z samego konkursu

W tegorocznej edycji sędziowie stanęli przed wielkim wyzwaniem, gdyż ilość zgłoszonych serów przerosła ich najśmielsze oczekiwania. Wszystkie nadesłane sery zostały zakodowane, a sami sędziowie nie znali nazw handlowych ocenianych produktów ani ich producentów.

Bardzo wymagające i znające się na rzeczy jury było bezlitosne dla wszelkich niedoskonałości.

 

Tutaj można pobrać wizualizacje medali GOOD CHEESE 2016 (kliknij)

 

Wyniki konkursu zostaną opublikowane podczas Polskiego Kongresu Serowarskiego w Zawierciu (kliknij)

 

Zapraszamy do zapoznania się również z fotoreportażem z samego konkursu!