22 lutego w Warszawie odbył się Kongres Ekoinwestycje w Przemyśle Spożywczym.
Referaty do pobrania:
Warzymy lepszą przyszłość: ekologiczne zarządzanie produkcją w Grupie Żywiec, Bartosz Mazur
Najnowsze rozwiązania Weber Polska dla przemysłu spożywczego, Przemysław Leszczyński, Weber
Higieniczne rozwiązania dla przemysłu spożywczego – Robert Barański, ACO Elementy Budowlane
BiopROtector® przełomowa technologia odzysku „krowiej wody” do jakości wody pitnej na przykładzie instalacji demonstracyjnej z SM Mlekovita. Ostatnie inwestycje ekologiczne w SM Mlekovita oraz w przemyśle spożywczym/napojów, Bogusław Buczak, Veolia Water
Biogospodarka – Strategiczny kierunek polityki Unii Europejskiej, dr hab. inż. Monika Żubrowska-Sudoł, prof. PW, Wydział Instalacji Budowlanych, Hydrotechniki i Inżynierii Środowiska, Politechnika Warszawska
Prawidłowy dobór układu kogeneracyjnego podstawą maksymalizacji oszczędności, Łukasz Wilczyński, KWE
Model urządzenia do kondycjonowania biomasy lub osadów ściekowych, prof. dr hab. inż. Mirosław Krzemieniewski prof. zw., Wydział Nauk o Środowisku, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
SM Mlekovita jako lider ekoinwestycji w przemyśle mleczarskim, Dorota Szlendak