Wiosenne Warsztaty Napojowe

Wiosenne Warsztaty Napojowe odbyły się 14-15 marca br w Uniejowie.

Impreza zaadresowana była do producentów wód, napojów, soków, energy-drinków a także napojów alkoholowych. W obradach wzięła udział kadra zarządzająca zakładów produkcyjnych, przedstawiciele wyższych uczelni, mediów oraz firm i instytucji branżowych. Do Uniejowa przyjechało 70 osób z całej Polski.

 

Tutaj do pobrania prezentacje z Warsztatów

WARSZTAT 1

Joanna Furs –  Jak stosować oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w oznakowaniu, prezentacji i reklamie wód, napojów i soków – uczestników warsztatów prosimy o kontakt mailowy w celu otrzymania prezentacji: annak(małpa) bikotech.pl

PANEL TECHNICZNY

Marka neomoscan® pionierem technologii preparatów stosowanych w utrzymaniu higieny instalacji produkcyjnych, Sławomir Strzelec, Paweł Borowiec – Dr Weigert
– Proces mieszania wieloskładnikowego oraz monitoringu Brix, Michał Lenart – Centec
-Sprzęty pomiarowe do analiz napojów alkoholowych i bezalkoholowych , Łukasz Burchacki – Anton Paar
– AG air control system CF – nowatorska metoda uzdatniania powietrza w strefach podwyższonego ryzyka – Anti-Germ
– Homogenizatory jako nowoczesne urządzenia w sektorze napojowym, Jakub Stobiecki – OptiFlow
– Usługi pozwalające przenieść wydajność na wyższy poziom- Marcn Ciemięga, Diversey

WARSZTAT 2

Marlena Żarnecka – Potencjalne możliwości obrony przed fałszywymi reklamacjami

WARSZTAT 3
dr inż. Anna Zadernowska, Katedra Mikrobiologii Przemysłowej i Żywności, Wydział Mikrobiologii Przemysłowej i Żywności, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski – Jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne wód, soków i napojów

WARSZTAT 4

dr inż. Marek Zadernowski – Systemy jakości w nowoczesnym zakładzie produkcyjnym