Niemalże 700 lat tradycji
Browar Namysłów to jeden z najstarszych browarów w Polsce, który swoje powstanie datuje na rok 1321. Łączy on swoje wielowiekowe doświadczenie w warzeniu z nowoczesnymi technologiami, a jednocześnie pielęgnuje stare receptury warzenia piwa. Najlepszym przykładem jest stałe utrzymywanie i wykorzystywanie w procesie produkcji otwartych kadzi fermentacyjnych znajdujących się w piwnicach browaru. Równolegle piwo jest kontrolowane na każdym etapie jego powstawania poprzez warzelnię, fermentownię, leżakownię, aż po rozlew. Browar Namysłów posiada najwyższej jakości sprzęt, nowoczesne linie produkcyjne oraz zaawansowane urządzenia laboratoryjne.
Wszystkie piwa Browaru Namysłów są produkowane pod kontrolą systemu HACCP, w oparciu o międzynarodową normę jakości ISO 22 000:2005, certyfikowaną przez Lloyd’s Register Quality Assurance. Norma ta gwarantuje, że namysłowskie piwa takie jak np. Zamkowe czy Namysłów Pils wytwarzane są zgodnie z normami obowiązującymi w Unii Europejskiej.
Nowoczesne technologie – tradycyjna receptura
Po koniec lat 90-tych Browar przeszedł dynamiczną modernizację, dzięki czemu udało się połączyć nowoczesną technologię z tradycyjnymi recepturami warzenia piwa. Dzięki inwestycjom gruntownie przebudowano istniejącą warzelnię, uruchomiono nową linię do produkcji piwa w puszkach i wyposażono browar w zautomatyzowaną stację tankofermentorów. Browar Namysłów nieustannie udoskonala proces produkcyjny, dzięki któremu zapewnia najwyższą jakość w połączeniu z tradycyjnym smakiem.
Tradycyjne techniki warzenia piwa
Do dzisiaj w Namysłowie piwo fermentuje m.in. w otwartych kadziach fermentacyjnych. Piwo warzone w ten sposób jest znane z tradycyjnego smaku i wyróżnia się wśród innych niepowtarzalnym charakterem i autentyczną piwną duszą.
Więcej informacji znajdą Państwo na stronie http://www.browarnamyslow.com.pl