Polski Kongres Browarniczy

III Polski Kongres Browarniczy odbył  się w dniach 15-17 października we Wrocławiu.

Kongres skierowany był do branży browarniczej: kadry technicznej i zarządzającej browarnictwa, przedstawicieli świata nauki i techniki, dostawców technologii oraz mediów. Celem kongresu było podkreślenie wagi sektora w polskiej gospodarce, zaprezentowanie innowacji w technice i technologii, podsumowanie minionego roku w branży oraz omówienie strategii wobec zmieniających się trendów rynkowych i oczekiwań konsumentów.

Tegoroczna edycja zgromadziła prawie 200 uczestników.

 

 

Poniżej do pobrania prezentacje:

Hi-speed H2O2tm – Szybka dezynfekcja bez pozostałości, Ecolab

Analityka procesowa- innowacje i trendy w nowoczesnym browarnictwie, Hamilton

Efektywność energetyczna jako przewaga konkurencyjna, Siemens

Innowacyjna metoda umożliwiająca bardzo efektywne chmielenie na zimno w niespotykanej dotychczas skali, Alfa Laval

Niezawodność zaworów oraz pomp kluczem do bezpieczeństwa i ciągłości procesu, Optiflow

Sigmatec – stacje dealkoholizacji API Schmidt, JMR

Innowacyjne rozwiązania firmy MDJ Electronic dla przemysłu browarniczego,MDJ

Optymalizacja procesu klarowania piwa w browarach małych i średniej wielkości, Flottweg

Przyszłość w filtracji piwa, Pall

Myjka butelek – rozwiązania i produkty CID LINES jako alternatywa dla NaOH, Cid Lines

KERSIA – Tworzenie świata bezpiecznej żywności. Ultrad HA – innowacja w dezynfekcji powietrza, Hypred

Przemysł 4.0 w branży browarniczej, Ant Solutions

Urządzenia do wyznaczania gęstości oraz parametrów piwa w browarnictwie, EKMA

Optymalizacja energetyczna układów pompowych, Grundfos Pompy