Kongres Inżynierów Przemysłu Spożywczego, 22 listopada, Warszawa

Za nami owocne spotkanie kadry inżynieryjnej przemysłu spożywczego.

Przedstawiciele zakładów mięsnych, mleczarni, zakładów rozlewniczych, ale i również producenci słodyczy oraz przedstawiciele innych zakładów zjechali się 22 listopada do Warszawy, aby obradować wraz z przedstawicielami świata nauki oraz instytucji państwowych o bezpiecznej pracy w nowoczesnym zakładzie produkcyjnym, efektywnym wykorzystaniu mediów energetycznych oraz nowoczesnych maszynach i urządzeniach procesowych.

Zapraszamy do zapoznania się z poniższą fotorelacją.

 

Referaty do pobrania:

Otwarcie Kongresu: prof. dr hab. inż. Janusz Wojdalski, SGGW

Białe certyfikaty – przyszłość finansowania inwestycji efektywności energetycznej, Sebastian Gurgacz, Krajowa Agencja Poszanowania Energii S. A.

Innowacyjne podejście do zarządzania energią w zakładzie produkcyjnym – studium przypadku, Dariusz Bliźniak, Energy Management

Całkowite koszty utrzymania ruchu płytowego wymiennika ciepła, Michał Lenart, JMR Europe

Rozwiązania urządzeń higienicznych – pompy i mieszadła Flussmann, Andrzej Barciński, Pompy i Systemy

Rozwiązania automatyzacji „szyte na miarę” Mitsubishi Electric, Tomasz Sidełko, Mitsubishi Electric

Higieniczne siłowniki elektryczne, Michał Gałdyn, AMG

Innowacyjne rozwiązania oświetleniowe firmy SAMMODE w przemyśle spożywczym, Marek Piątkowski-Zajec, Dacpol

Jak skutecznie przystosować istniejący system eksploatacji maszyn do potrzeb przemysłu 4.0?, dr inż. Krzysztof Nowak, Słodownia Soufflet